torsdag 26 maj 2016

Nu släpper vi vår CD med tunga, rockversioner av gamla progglåtar översatta till engelska: THE WHEELS OF HISTORY ROLLS









När vi spelade in några covers av gamla rocklåtar som bonusspår till Freedom-
projektet, gjorde vi b la en tung version av Hoola Bandoolas gamla Keops Pyramid. Vår vän Magnus H-born hörde den och proggfantast som han är, så tyckte han vi skulle göra fler covers och kom med uppslag om fler gamla progglåtar vi kunde översätta till engelska också, och som skulle passa i hårdare versioner!

Magnus hjälpte oss översätta och det slutade med att det blev hela 11 låtar och en egen CD med gamla "godingar", som vi döpte till THE WHEELS OF HISTORY ROLLS efter inledningsstrofen i låten "Vi Äro Tusenden: Så rullar historiens hjul" från saliga Tältprojektet, som vi gör en engelsk version av på plattan.

Plattan innehåller också låtar av Nationalteatern, Hoola Bandoola Band, John Holm och danska Röde Mor och intäkterna av skivförsäljningen går oavkortat till Barncancerfonden.

Vi kontaktade givetvis upphovsmännen och berättade om vårt projekt och de fick höra våra versioner. De svarade alla och tyckte det var ett mycket bra initiativ och gav oss sitt medgivande och även gillande. Ulf Dageby från Nationalteatern tyckte ex.vis att det var bra versioner av deras gamla låtar och sa "att vi är ett bra band" och sånt är ju kul.

Så stöd oss nu genom att köpa ett ex för endast 50 kr och stöd därmed även de stackars cancersjuka barnen och deras anhöriga genom Barncancerfonden! Skivan finns att köpa hos skivbutikerna: Klasses skivor och Record Service på Torpa i Jönköping och hos Dirty Records i Göteborg, eller genom att kontakta oss, så ordnar vi det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar